Известен политик направи коментар на въведените от правителството мерки срещу кризата. Антикризисните

...
Известен политик направи коментар на въведените от правителството мерки срещу кризата. Антикризисните
Коментари Харесай

Гечев, БСП: Мерките срещу кризата са това, което прави целият ЕС

Известен политик направи коментар на въведените от държавното управление мерки срещу рецесията. 

Антикризисните ограничения на четворната коалиция са това, което прави целият Европейски съюз. Без изключение - страните членки на Европейски Съюз доста усилиха бюджетните разноски като антиинфлационна мярка. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в студиото на „ Здравей, България ” по Нова Тв.

„ Растежът на приходите води до инфлация, в случай че изпреварва по този начин наречената продуктивност на труда на един ангажиран в стопанската система. Или казано най-разбираемо - когато множеството пари, пуснати в обращение, нямат стоково покритие. Но в тази ситуация имаме ”, акцентира той.  

Гечев счита, че 2 милиарда лв., планувани за пакета от ограничения, няма да провокират инфлация. „ При Брутният вътрешен продукт към 140 милиарда лева и при общи разноски 57 милиарда лева по какъв начин 2 милиарда ще провокират инфлация ”, попита депутатът.

Според него отстъпката от 25 ст. при горивата може да се окаже незадоволителна, в случай че обстановката в Украйна се утежни и Европа предприеме неразумното, по думите му, решение да спре вноса на нефт от Русия. Тогава планува доста по-висок скок в цените, в сравнение с предлаганите понижения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР